вівторок, 2 серпня 2022 р.

День народження поштової скриньки.

     Шановні читачі 👱😓  
До вашої уваги інформаційний дайджест 


2 серпня - День народження поштової скриньки. 
Дата обрана не випадково. Саме цього дня 1858 року на вулицях Лондона було встановлено перші скриньки для листів. Хоча цей виріб був відомий задовго до цієї дати. 1500 року мореплавець з Португалії Бартоломеу Діаш разом зі своєю командою потрапив у страшну бурю. Вижив лише один офіцер, який вирішив описати подію та сповістити причину зникнення моряків. Він написав листа, поклав його в черевик, а черевик повісив на дерево. Через рік черевик з листом знайшов інший мореплавець Жуан де Нова. Він збудував на цьому місці капличку. А черевик довгий час використовувався місцевими жителями для листування.

Поштова скринька скромніших розмірів з`явилася в Австрії в XVI столітті, і висіла вона не на стіні, а на ремені, перекинутому через плече листоноші.


 У XVIII столітті капітани судів, що ходили з Англії до Америки, використовували як поштові скриньки полотняні мішки, які вивішувалися в холах готелів і в кав`ярнях для збору листів.


І лише в 1785 році у Відні була встановлена звичайна поштова скринька, прикрашена зображенням листа і поштового ріжка.

Найбільша у світі поштова скринька готель у місті Кейсі

В Амеріці щорічно проводяться конкурси на найоригінальніший поштовий ящик. Тому можно побачити скриньки, виконані у формі тварин, казкових персонажів і т. д.



         
   В Європі або в Америці поштова скринька має 
 інший вигляд. Вони використовуються не тільки для отримання , але і для відправки листів.На скринькі збоку прикріплений прапірець, якщо він опущений , значить, листів для відправки немає, якщо ж папірець піднятий вгору - листоноша обов"язков повинен заглянути всередину і забрати листи які повинно відправити.




В Великобрітанії поштова скринька нагадує мініатюрний  будинок, викладений з цегли.





 Оригінальні поштові скриньки


Немає коментарів:

Дописати коментар